воскресенье, 11 ноября 2018 г.

Rocky Athas-Shakin' the Dust (2017)

Shakin' the Dust Выпущено 15.10.2017





Meer dan veertig jaar speelt Rocky Athas de blues! Vanaf zijn tienerjaren groeide hij op in Oak Cliff, Texas samen met Stevie Ray Vaughan. Tot aan de dood van Stevie Ray zouden zij muzikale vrienden zijn. Rocky speelde lang in de band van Stevie Ray samen met broer Jimmy Vaughan. Later werd hij door de Britse blues-aartsvader John Mayall gevraagd om deel uit te gaan maken van zijn band. Een hele eer, zeker als je kijkt naar zijn illustere voorgangers als Eric Clapton, Mick Taylor, Peter Green en Walter Trout.


Rocky Athas, die Jimi Hendrix, Freddie King en Buddy Whittington als grote voorbeelden heeft noemt George Harrison als een van de belangrijkste moderne gitaristen omdat hij ook melodie in zijn fantastische composities wist te verwerken. Net als bijvoorbeeld Doyle Bramhall II die enkele grote hits schreef voor Stevie Ray Vaughan.


Rocky Athas vertelde in een interview een groot voorstander te zijn van eigen composities. “Covers zijn prima, zegt hij, maar iedereen speelt ze. Bij een live jamsessie is dat leuk, ook voor het publiek, maar voor de albumverkoop niet.”


Uiteraard heeft hij daar helemaal gelijk in, je kan alleen jezelf laten zien als je een eigen compositie speelt.


In het geval van zijn album ‘Shakin’ The Dust’ hinkt dat voor mij letterlijk op twee gedachten. Zijn spel is echt fantastisch en hij heeft beslist zijn eigen stijl met duidelijk Texaanse invloeden. Zijn stem is prima, een beetje rauw, hoge tonen haalt hij goed en hij is goed verstaanbaar, wat bijzonder is. Maar helaas hebben zijn teksten niet diezelfde kwaliteit en passen vaak ook niet echt in de melodielijn, het metrum klopt niet. Als het een keer voorvalt kan dat goed in het nummer passen, maar als je het vaker hoort gaat het opvallen zoals in het openingsnummer Dictator en daarna in You Pushed Me Too Far.


Zelfs in de cover Need Your Love So Bad hoor je de tweedeling: het spel is goed en creatief, maar de zang, de voordracht van de tekst eigenlijk, is houterig. Jammer, je zou deze man echt een goede producent wensen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий